2021

Ei allee, doede mee?

In 2021, het jaar dat er geen Vastenavend was in het Krabbegat, deed EGG Ontwerp mee aan een ontwerp wedstrijd; “Ei allee, doede mee!?”

Het idee achter de wagen:

Diederik Gommers en Steketee trekken samen door de straten van het Krabbegat om te zorgen dat we volgend jaar, in het jubileumjaar, weer met z’n allen kunnen dweilen. Alle krabben moeten netjes afstand houden en worden gevaccineerd met de leut. Dat blijft tenslotte het beste medicijn. Geen virus krijgt de leut eronder, die zal altijd overwinnen.

Wenskaarten

In de coronacrisis bedachten Jos & Esmay de `Leutsjop. Een initiatief om de Vastenavend op verschillende manieren toch bij de mensen thuis te brengen. 

Voor de Leutsjop mocht EGG Ontwerp 9 illustraties maken voor op de Vastenavend wenskaarten. 

U kunt deze kaarten nog altijd  bestellen op www.leutsjop.nl

Limonchiello

Chiel maakte al een tijd heerlijke limoncello voor zijn vrienden. Zij waren van mening dat hij de limoncello moest uitbrengen en daar hoort natuurlijk een etiket bij. EGG Ontwerp heeft een mooi Italiaans etiket met een Bergs sausje ontworpen.

Daar mag op gedronken worden!

Koekjes vormen

Voor Home Made By Margreet mocht EGG Ontwerp koekjes vormen ontwerpen. Dit begon met koekjes uitstekers van de vier pakken dragers van de Vastenavend. Later werden daar nog vormen in de thema’s van Sinterklaas en Koningsdag aan het assortiment toegevoegd. 

De ontwerpen zijn erg simplistisch zodat de aller jongste de koekjes ook goed kunnen versieren. 

Aquarel

Ik kreeg van twee lieve mensen de vraag of ik aan een voor hen dierbare foto mijn creatieve draai kon geven. De foto; een tafereel in de Zuidmolenstraat in Bergen op Zoom genomen tijdens de Vastenavend. De Aquarel is vervolgens naar een van hun dierbare gegaan als verjaardagscadeau. 

DB Nog Eentje Toe!

Na 33 jaar trouwe dienst kon het logo, origineel ontworpen door Sjaak Mertens, van Dweilband “Nog Eentje Toe” uit Lepelstraat wel een upgrade gebruiken. 

Het resultaat mag er wezen. Op naar de volgende 33 Jaar!

Kogel Oog Kobus

Net als ieder ander heb ook ik een wensenlijstje met dingen die ik graag zou willen leren. Een van die dingen was boetseren! Door de serie “Behind the attraction” op DisneyPlus  werd ik enthousiast en besloot het er gewoon op te wagen. Dit leerproces is niet alleen leuk voor mezelf, maar wie weet wat voor mogelijkheden het in de toekomst voor EGG Ontwerp biedt. Ik ben in ieder geval nog lang niet uit geboetseerd!